linkedin

Opleiding

Greet Rouffaer (°1958) is afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen in 1977.

Al tijdens haar opleiding werkte zij mee aan tal van opera’s, operettes en musicals in de Koninklijke Vlaamse Opera en de Koninklijke Nederlandse Schouwburg te Antwerpen.

Enkele producties waarvan ze deel uitmaakte: La Bohème, Parsifal, De Hugenoten, Reinaert de Vos, Orfeo, Boris Goudonov, Tannhauser, Land van de glimlach, Weens Bloed, Anatevka, Hello Dolly, Oliver Twist, Kleine man wat nu.

Ballet

Van 1977 tot 1978 was Greet lid van het Corps de Ballet van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Theater

Bij de start van het theaterseizoen in 1979 ging Greet aan de slag als freelance actrice, assistent regisseur en choreografe voor het Koninklijk Jeugdtheater, de Koninklijke Nederlandse Schouwburg, de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel, de Beursschouwburg te Brussel, het Nederlands toneel Gent, Theater Arena Gent, Toneelgezelschap Yvonne Lex en Theater Malpertuis.

Zij was te zien in o.a.: Androcles en de Leeuw, De aard van het beest, Winters Verhaal, Attitudes, Huit Clos, Cabartil 3, Circus Appeltje, Kaarten op Tafel, Met straffe hand. Acteerde, danste en zong in : Chicago, Johnny Limbo, Playmate, Foxtrot.

Televisie en film

Hoewel het grote publiek Greet allicht het beste kent van haar rol als dokter Nellie in Wittekerke, was ze ook vaak te zien in andere televisie- en filmproducties zoals: Daar is een mens verdronken, Alfa papa Tango, Geschiedenis mijner jeugd, Oei Jacques, FC de Kampioenen, Witse, Kapers op de kust, Bex en Blanche, Commissaris Roos, De gouden jaren, Wittekerke, Binnenste Buiten, Aspe, Danny Lowinski, Skilz, Max.

En door al dit televisiewerk was en is ze een graag geziene gast in tal van amusementsprogramma’s: Sterren kijken, Medialaan 1, Kriebels, Vakantiekriebels, Sterren op het Ijs, De klas van Frieda, ...

Bedrijven

Indien de vraag wordt gesteld is ze graag bereid haar deelname te overwegen aan bedrijfsfilms en reclame. Zo deed ze dat o.a. reeds voor C&A België, Cera Holding, Staufferconcept, Ariel, Dsm-keukens en Comfort-U .

Omwille van haar bijzonder goede kennis van het Duits werd ze tevens gevraagd voor de stemopnames Nederlands–Duits taallessen voor de Zuid-Nederlandse Uitgeverij.